A Swinghearts 2013 szeptemberében született meg. Teszkó Andrea vezetésével Szűcs Krisztián és Tárkányi László közreműködésével, valamint lelkes tanítványok segítségével alakult és épült a magyar west coast swing életben jelentős és sokak által kedvelt közösséggé. Az oktatás vezető tanárai 2017 júniusáig László és Andrea voltak azonban 2017 szeptemberétől az órákat Teszkó Andrea és Pártos Andrea vezeti asszisztensek és meghívott tanárok közreműködésével. 

Jelenleg heti két napon vannak rendszeres órák Budapesten. A TANFOLYAMOK 5 SZINTEN a kezdőtől a versenyző szintig működnek, melyeket középhaladó­haladó szinttől speciális páros és szóló órák egészítenek ki. 

A tanfolyamokon kívül havonta szervezünk BULIT, Swinghearts’ Saturday Practice & Party néven a Savoy Garden Táncstúdióban. A bulik jellegzetessége a nutellás palacsinta és bodzaszörp kínálat a közösségi térben, és a taxi táncosok a tánctéren, hogy biztosan mindenki lendületbe jöjjön. A party zenei hangulatát a legújabb slágerek és a régi klasszikusok kombinációja jellemzi. 

A kezdetektől folyamatosan szervezünk WORKSHOPOKAT, INTENZÍV HÉTVÉGÉKET különböző témákra (Musicality, Styling, Technika) fókuszálva, kiegészítve ezzel a heti rendszeres órákat. Az évek alatt ezekből a kisebb workshopokból alakult és egyre népszerűbbé vált tavaszi workshopunk, a Swinghearts Spring Weekend, mely a nemzetközivé válás útjára lépett, és a Swinghearts kereteiből kilépve 2018-tól Westie Spring Thing néven kerül megrendezésre Tárkányi László által. 2017-ben indult legújabb Katapult Technikai Workshop-sorozatunk, mely sajátossága, hogy haladó táncosok segítik a kezdőbbek tanulását.

2015 augusztusában megszerveztük az ELSŐ MAGYAR WEST COAST SWING TÁBORTSwinghearts Summer Camp néven. A tábor lértejöttét az egész magyar wcs tanári közösség és tanítványaik, azaz az egész táncos közösség alapozta meg. Ahogy minden egyéb rendezvényt, a tábort is igyekszünk folyamatosan az igényekhez igazítani és évről évre fantasztikus élményt és nyaralást nyújtani.

Tanáraink


Teszkó Andrea
Teszkó Andrea-

A tánc és a zene szeretete soha nem volt kérdéses számomra.

2011 novemberében kezdtem el West Coast Swinget oktatni. A remek zenéken és a számomra testhezálló stíluson túl a tánctechnikai tudás, ami miatt a West Coast Swing úttörő és kedvenc lett az életemben. Ez volt az első tánc, ahol a ’mit is kell csinálni’-n kívül a ’hogyan’-t és ’miért’-et is megtanultam. Ez a tudás, a korábban tanult táncokban is pozitív változást és sikerélményt hozott számomra. Ezeket az érzéseket és tapasztalatokat szeretném átadni tanítványaimnak, s hasonlóan kellemes élményekhez hozzásegíteni őket is a táncban.